Stationsgarage in Enschede blijft gesloten vanwege betonrot

5 maanden geleden gepubliceerd

De Stationsgarage in Enschede, die al bijna een jaar gesloten is, kampt met betonrot in de constructie. De garage zou oorspronkelijk vorig voorjaar voor een korte periode sluiten voor een verbouwing, maar de sluiting werd verlengd na de ontdekking van de problemen.

Vertraging door constructieproblemen

De verbouwing, die in april 2023 begon, had slechts twee maanden moeten duren. Tijdens de werkzaamheden werden echter problemen in de constructie ontdekt, waardoor het project vertraging opliep. “We zijn inmiddels weer aan het werk in de garage”, aldus een gemeentewoordvoerder. “Bij onderzoek is op een aantal plaatsen corrosie in de wapening van het beton geconstateerd.”

Toekomstige plannen

De geplande verbouwing omvat het verwijderen van de in- en uitgang aan de zijde van het Stationsplein. De reden hiervoor is dat het plein autoluw wordt gemaakt en er een woontoren wordt gebouwd. Na de heropening zal de garage alleen nog toegankelijk zijn voor voertuigen vanuit de Nijverheidstraat/Brammelerstraat. De huidige voetgangersingang aan de Brammelerdwarsstraat blijft behouden.

Extra kosten door betonrot

De ontdekking van betonrot zorgt voor extra werk en aanvullende onderhoudskosten, bovenop de reeds geplande aanpassingen. Er zijn diverse offertes aangevraagd voor de reparatie van de betonrot. “Zodra die binnen zijn kunnen we een eerste indicatie geven van de meerkosten”, zegt de gemeentewoordvoerder. Ook wordt dan mogelijk meer duidelijk over een eventuele heropeningsdatum.