Explosie bij woning in Enschede - Politie zoekt getuigen

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

In de nacht van 12 maart jl. is er op de Heidevlinder in Enschede een explosief naar een woning gegooid. De politie doet onderzoek naar het incident en is op zoek naar getuigen en camerabeelden van die nacht tussen 01:30 en 02:30 uur.

Beschrijving van het incident

Rond 02:00 uur werd het explosief naar de woning gegooid waar op dat moment meerdere mensen lagen te slapen. Er raakte niemand gewond, maar de situatie had zomaar anders kunnen aflopen. De politie neemt de zaak zeer serieus en voert een uitgebreid onderzoek uit.

Verdachte op de fiets

De verdachte is volgens de politie die nacht op een fiets naar de Heidevlinder gekomen en na het gooien van het explosief op dezelfde fiets vertrokken. De verdachte is vermoedelijk via de busbaan (Gronausebaan) in de richting van de Keppelerdijk gefietst. De verdachte droeg die nacht donkere kleding en de verlichting van de fiets was aan.

De politie roept getuigen op die iets hebben gezien of gehoord wat met de explosie te maken kan hebben en nog niet met de politie hebben gesproken om contact op te nemen. Ook als men over camerabeelden beschikt uit de omgeving van de Heidevlinder, Gronausebaan of Keppelerdijk in Enschede/Glanerbrug van dinsdag 12 maart tussen 01.30 uur en 02.30 uur, komt de politie graag in contact.