Sloop Dorpshuis Glane: Opmaat naar Nieuw Kulturhus

4 maanden geleden gepubliceerd

Vandaag is de sloop van het lang bestaande dorpshuis De Glaan in Glane begonnen, als eerste stap in de bouw van een nieuw Kulturhus. Het nieuwe gebouw zal eind dit jaar in gebruik worden genomen.

Een Kulturhus van en voor het dorp

De Glaan, het dorpshuis waar inwoners van Glane jarenlang samenkwamen voor allerlei activiteiten, is nu aan vervanging toe. Het nieuwe Kulturhus, ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Losser, zal vergaderruimtes, een opslagplek en een ruimte voor grotere bijeenkomsten bevatten. Bovendien zal het gebouw volledig gasloos en energieneutraal zijn.

Aannemer Poorthuis is belast met de bouw van het nieuwe Kulturhus. Ondertussen werken de Stichting Kulturhus Glane, Stichting Fundament en de gemeente Losser samen aan de toekomstige programmering en exploitatie van de accommodatie.

Startsein voor de sloopwerkzaamheden

Bij de start van de sloop waren leden van de Dorpsraad Glane en de Stichting Kulturhus Glane aanwezig. Samen met wethouder Jan Engels gaven zij het startsein voor de sloopwerkzaamheden.

Volgens Wethouder Engels zal het nieuwe Kulturhus een plek worden waar inwoners samen kunnen komen, met de hoop dat er de hele dag bedrijvigheid zal zijn. “Een mooie impuls van en voor het dorp!” aldus Engels.