Uitbreiding van VVE verbetert de kansen voor kinderen die moeite hebben met taal

Normal pexels photo 256468
Afbeelding: Pixabay

Het college van de gemeente Losser vindt het belangrijk dat ieder kind gelijke kansen heeft. De voor- en vroegschoolse educatie, kortweg VVE, speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van kinderen. Op een speelse manier leren kinderen op het kinderdagverblijf taal en andere dingen die ze op de basisschool goed kunnen gebruiken. Met ingang van
1 augustus gaat het aantal uren VVE omhoog van 12 naar 16 uur per week. Ook wordt de financiële regeling voor het kinderdagverblijf zelf eenvoudiger. De gemeenteraad moet hierover nog een besluit nemen in de vergadering van 2 juni a.s.

De leidsters (m/v) die op een kinderdagverblijf werken, weten precies hoe ze kinderen op die leeftijd kunnen laten leren. De kinderen leren door middel van spelletjes en door ze zelf te laten ontdekken. Zo gaat opruimen beter met behulp van een liedje en leren ze begrippen of woordjes makkelijker door middel van een spelletje. “Voor kinderen in deze leeftijd is de juiste expertise op de kinderdagverblijven in de gemeente Losser aanwezig. Het is echt belangrijk om kinderen een goede start te geven. Dat geeft ze later veel betere kansen”, aldus wethouder Anja Prins. “Daarom staan wij helemaal achter de uitbreiding van 12 naar 16 uur per week.”

Adverteren op Enschede-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Enschede-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Enschede
22:12

18° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief